Бивши собственици на Левски са обещали финансова помощ до края на сезона


Бивши собственици на Левски са обещали финансова помощ до края на сезона
Снимка: БГНЕС

4552 0

Трима от бившите собственици на Левски - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, са обещали финансови помощ на клуба до края на сезона. Тримата управляваха "синия" клуб малко повече от година (в периода 2015-2016 година).

"Решението, което взехме, е да даряваме суми до края на май месец. Не еднократно, а всеки месец. Не желая да коментирам нищо повече или за какви суми става въпрос", заяви Иво Тонев пред БТВ. "Сините" изпитват финансови затруднения от началото на годината, когато Васил Божков бе обявен за издирване и задържан в ОАЕ и бе отнет бизнеса на генералния спонсор в лицето на "Националната лотария".

По-рано днес изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че Александър Ангелов до момента е най-големият дарител. Той е дарил малко над 140 хиляди лева на клуба.  Последният собственик, при който "сините" имаха успехи на футболния терен - Тодор Батков, лично разкри, че е дарил 10 хиляди лева на клуба. За останалите конкретни суми не се съобщават, но слуховете гласят, че те са 5-цифрени. От Левски пък информираха, че за две седмици са постъпили приходи в размер на половин милион лева - ето от къде и какви са те.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички