Кличко: Спрете да търгувате с Русия, по-добре по-скъпо, отколкото да плащаме с животи


Кличко: Спрете да търгувате с Русия, по-добре по-скъпо, отколкото да плащаме с животи
Снимка: Getty Images

8134 0

Кметът на Киев Виталий Кличко и неговият по-малък брат Владимир Кличко (и двамата бивши големи шампиони в бокса и легенди на този спорт) продължават активните си изяви в медиите, породени от конфликта Русия - Украйна.

За пореден път те призоваха света да спре да търгува с Русия. Бе подчертано, че е "по-добре да се плащат по-скъпи горива и гас, отколкото да се заплаща за тях с живота". Освен това бе отбвлязана и ролята на САЩ.

"С нашите приятели ние сме много по-силни" - започна Виталий, говорейки и изразявайки благодарност към президента на САЩ Джо Байдън, за когото сподели, че двамата имат добра връзка. Те се срещат през 2015 година, когато Байдън е вицепрезидент и начело на отношенията на САЩ с Украйна, а оттогава са в постоянен контакт.

"Да сме обединени около Украйна е ключово за нашата свобода. Това е ключът към мира в нашия дом. Много е важно да имаме приятели, които подкрепят Украйна. Още веднъж благодаря ви за подкрепата" - допълни Виталий.

"Очевидно е, че светът има нужда от гориво и гас, но е по-добре да се заплаща по-висока цена, отколкото да плащаме с животи за това гориво. Още веднъж - всичко, с което икономически търгуване или разменяте с Русия - взимате продукти, взимати гас, горива, рубли, каквото и да е - просто спрете да го правите. Ще спасите живота. По този начин ще изолираме Русия, ще ги направим по-слаби и ще покажем, че международният закон не може да бъде показен" - пък се включи Владимир. Освен това Виталий Кличко бе категоричен какво искат от НАТО и заключи, че ако не го получат, могат и сами да си го набавят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички