Да се "стискаш" за няколко милиона: Как Ню Йорк Никс изпусна Майкъл Джордан през 1996 г.


Да се "стискаш" за няколко милиона: Как Ню Йорк Никс изпусна Майкъл Джордан през 1996 г.
Снимка: Getty Images

4423 0

Майкъл Джордан е считан от мнозина не само за най-великия баскетболист, но и спортист за всички времена. Шестрактният шампион в НБА играе за Чикаго Булс през по-голямата част от своята кариера и постига много с "биковете", но през 1996 година е бил на косъм от това да се озове в друг отбор от Източната конференция, а именно Ню Йорк Никс.

Най-голямата грешка в историята на Никс

Откакто Ню Йорк Никс спечели титлата през 1973 година в НБА, отборът не може да се върне към славните си години. Тимът представлява най-големия град и най-големия пазар в лигата. За сметка на това управата на Никс е имала възможността да подпише с Майкъл Джордан, но се е провалила и в това.

Джордан се превърна в свободен агент през 1996 година след сезона, в който спечели четвъртия си пръстен с Булс и е имал намерението да се премести в град като Ню Йорк, където да развива рекламна дейност и да печели още повече пари. 

Джордан, който е добър приятел с Чарлз Оукли - баскетболист, защитавал дълго време цветовете на Никс, е предложил на управата да привлече Ем Джей, след като е чул неговите виждания за бъдещето. Легендата разказва, че Никс са предложили на Джордан едногодишна сделка за 25 милиона долара, оставяйки на Булс 24 часа, за да направят контраоферта.

Булс, без да се бави, се противопоставя на това с едногодишен договор за 30 милиона долара и оставя Никс с "пръст в устата". Без да се колебае Ем Джейм приема офертата на "биковете" и в следващите два сезона повежда отбора към нови две титли в асоциацията, докато и до ден-днешен Никс се бори да се върне на баскетболния връх.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Майкъл Джордан е държал свой дългогодишен съотборник гладен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички