Зверска история: Защо Майкъл Джордан е карал съотборник да гладува?


Зверска история: Защо Майкъл Джордан е карал съотборник да гладува?
Снимка: Getty Images

4337 0

Баскетболното величие Майкъл Джордан винаги е бил строг лидер за своите съотборници. Множество репортажи и дори легендарната документална поредица "Последният танц" описват твърдата природа на Джордан по време на тренировките с неговия Чикаго Булс.

Съвсем наскоро пък стана ясно, че Ем Джей дори е накарал свой съотборник да гладува, а причината говори много за убийствения инстинкт на 6-кратния шампион в НБА.

"Не заслужаваш да ядеш, игра ужасно"

Джордан достигна върха на своята популярност през 90-те години на миналия век и представи баскетбола на света. Медията го преследваше навсякъде и всеки репортер търсеше инфо за Джордан. Пресата постоянно се опитваше да разбие имиджа на Ем Джей като добър човек и в крайна сметка журналистът и писател Сам Смит почти го постигна.

Смит е автор на книгата "The Jordan Rules", която критикува Джордан по всички възможни начини. Наскоро Смит отново говори за "Въздушния" и разкри зверското му отношение към негов съотборник.

В епизод от подкаста на Колин Каухърд - Сам Смит, участва в откровен разговор, в който бе обсъден Майкъл Джордан. Смит цитира дословно Ем Джей и неговите думи, насочени към дългогодишния му съотборник Хорас Грант. "Ти не заслужаваш да ядеш, днес игра ужасно".

Разбира се, всеки професионален спортист е имал своите слаби моменти, но историята не познава много случаи, в които на даден атлет му се е забранявало да яде след слабо представяне. Тези думи на Джордан обаче показват на какво е бил готов "Въздушния" само и само, за да мотивира своите съотборници за победата.

Парадоксът в цялата история

Докато тази история просто демонстрира състезателния характер на Джордан, тя дойде като изненада за мнозина в общността на НБА. 5-кратният носител на наградата за най-полезен играч на НБА дари 2 милиона долара за храна от печалбите на документалния сериал "Последният танц" на местни организации в Чикаго и Северна Каролина.

Джордан винаги е дарявал щедро и продължава да го прави. Само можем да гадаем дали инцидентът с Грант го е подтикнал да предприеме тези стъпки по-късно в своя живот.

Безпощаден Джордан: Сваляш обувките и получаваш снимка с "Въздушния".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички