В Аржентина съдят 8 медицински лица заради смъртта на Диего Марадона


В Аржентина съдят 8 медицински лица заради смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

1858 0

Аржентински апелативен съд потвърди, че осем здравни специалисти ще бъдат изправени пред съда за предполагаемата им роля в смъртта на футболната легенда Диего Марадона.

Както беше поискано от прокурорите, осемте са обвинени в "обикновено убийство с безразсъдно пренебрежение" и могат да получат между осем и 25 години затвор, ако бъдат признати за виновни, информира "ESPN".

Марадона почина на 25 ноември 2020 година на 60-годишна възраст от сърдечна недостатъчност, след като бившата звезда на Бока Хуниорс, Барселона и Наполи претърпя мозъчна операция по-рано същия месец.

След единодушно решение да не прекратява делото, Апелативният съвет на Сан Исидро потвърди във вторник, че неврохирургът Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов и шестима други здравни работници, всички участващи в медицинските грижи за Марадона, ще бъдат съдени. Датата на процеса все още не е определена, но се очаква да започне през 2024 г.

Карлос Фабиан Бланко, един от съдиите в апелативния съд в Сан Исидро, каза, че има достатъчно доказателства, представени от прокурорите, за да могат осемте здравни специалисти да бъдат изправени пред съда.

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

Координаторът Мариано Перони, медицинските сестри Рикардо Омар Алмирон и Гизела Мадрид, психологът Карлос Диас, медицинският координатор Нанси Форлини и клиничният лекар Педро Ди Спаня също ще бъдат съдени.

Аутопсия разкри, че Марадона е починал в съня си от остър белодробен оток, натрупване на течност в белите дробове, поради застойна сърдечна недостатъчност.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Лионел Меси спаси човек от студа и махна петно от името му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички