Вечерята, на която Майк Тайсън е искал да смаже от бой Майкъл Джордан


Вечерята, на която Майк Тайсън е искал да смаже от бой Майкъл Джордан
Снимка: GettyImages

32119 0

Когато "големите" в спорта се сблъскват винаги е интересно. Но стане ли дума за двама от най-великите спортисти на всички времена – Майкъл Джордан и Майк Тайсън, всички впират поглед! Историята, случила се между тях двамата в края на 80-те години, напомня на Омировата „Илиада“...

Майк Тайсън – световният боксов шампион в тежка категория, в пика на кариерата си, записващ нокаут след нокаут, се сблъсква с може би най-добрия баскетболист, който е живял някога - Майкъл Джордан. Това се случва на вечеря в ресторант в Чикаго, Илинойс.

Какво е общото между двамата? Жена – актрисата Робин Гивънс.

Холивудската звезда е била партньорка на Майкъл Джордан в началото на неговата професионална кариера, но нещата между тях не потръгват и не след дълго тя се жени за Майк Тайсън през 1988 година.

Двете спортни звезди са били поканени на вечеря от легендарния треньор на отбора от НФЛ Чикаго Беърс Майк Дитка. Дългогодишният приятел и мениджър на Тайсън – Рори Холоуей, който е и автор на книгата „Укротяването на звяра. Неразказаната история на Майк Тайсън“, споделя в нея как са ескалирали нещата на въпросната вечеря:

„Тъкмо казвах на сервитьора да започне да разрежда напитките на Майк с вода, защото знаех накъде отиват нещата. Само след секунди Майк се обърна към Джордан и от нищото му каза „Човече, мислиш ли че съм глупав? Знам, че си спал с жена ми“, разказва Холоуей в книгата си.

„Беше пълен цирк, Майк искаше да срита зад***а на Джордан. Едва го успокоихме. Отчаяно се опитвахме да сменим темата на разговор. Страхът в очите на Ем Джей бе повече от ясен".

Нетрепващият пред нищо и хладнокръвен „убиец“ на паркета - Майкъл Джордан, да бъде уплашен? Това наистина не е за вярване. Явно когато от другата страна на масата стои боксовата машина и всяващия страх у всички Железен Майк, нещата много бързо могат да се променят...

Ето кои са най-добрите нокаути на Железния Майк в професионалната му кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички