Член на Руския футболен съюз: Това, че Пеле осъди войната е недостойна постъпка!


Член на Руския футболен съюз: Това, че Пеле осъди войната е недостойна постъпка!
Снимка: Getty Images

2284 0

Бившият футболист и треньор от времето на СССР Анзор Кавазашвили осъди остро футболната легенда Пеле заради това, че се е изказал срещу войната, която Русия води срещу Украйна. Той намекна, че футболната икона не е написал сам призива си към руския президент Владимир Путин.

"Изненадан съм от международния империализъм. Политиката вече премина в спорта и футбола, навсякъде ни отстраниха под диктовката на западните политици. И тук с призива си се появява уважаемият Пеле. Все пак всеки знае в какво състояние е той сега, какви здравословни проблеми е имал през последните години", започна членът на Комитета по етика към Руския футболен съюз, цитиран от "Риа Новости'.

"Трябва да разберем кой е написал това писмо и му го е дал да го подпише и категорично да го осъдим! Не бих искал да обидя Краля на футбола, но това е недостойна постъпка от негова страна. Според мен - единствената и последна подобна стъпка в живота му", продължи Кавазашвили.

"Пеле няма право да парадира със статута си и да прави подобни изявления. Всъщност, дори съжалявам, че се озова в тази ситуация. Той дори не трябваше да се съгласява да участва в това", завършва бившият вратар. А ето каква позиция изрази бразилската легенда за войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички