"Какво прекрасно приключение": Краля на футбола Пеле поздрави Реал Мадрид


"Какво прекрасно приключение": Краля на футбола Пеле поздрави Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2007 0

Живата легенда на световния футбол - Пеле, поздрави своите сънародници Марсело и Винисиус Жуниор за спечелването на финала на Шампионска лига срещу Ливърпул.

Младият нападател на Реал Мадрид донесе 14-а "Ушата" на клуба от най-комерсиалния футболен турнир, след като се разписа в 59-ата минута на сблъсъка с мърсисайдци. По този начин Винисиус се превърна в първия бразилец, който вкарва победен гол във финал на ШЛ, откакто Жулиано Белети го стори за последно с екипа на Барселона срещу Арсенал (2006 година, отново в Париж).

В същото време, Марсело вдигна трофея с капитанската лента, а след това обяви, че напуска Кралския клуб след 15-годишен престой!

"Точно затова футболът е най-красивият спорт в света. Видях един скъп приятел, Винисиус, който преодоля толкова много трудности, за да успее накрая да реши един епичен мач", написа Краля на футбола в профила си в "Instagram" и допълни: "За мен беше удоволствие да видя и как Марсело стана първият бразилец, който вдига трофея от Шампионска лига като капитан".

"Видях един безупречен вратар, Куртоа, който направи необясними спасявания, както и стратег в лицето на Анчелоти, който знае как да тълкува играта и да използва най-добрите характеристики на тима. Поздравления Реал Мадрид. Какво прекрасно приключение!", завършва публикацията на Пеле.

Вижте още: След Лука Модрич - и Тони Кроос зарадва феновете на Реал Мадрид!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички