Един от любимите футболисти на Путин - Пеле, го скастри за войната в Украйна


Един от любимите футболисти на Путин - Пеле, го скастри за войната в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

3756 0

Легендата на световния футбол Пеле отправи критики към президента на Русия Владимир Путин заради войната в Украйна и го призова да преустанови руската инвазия. Пеле отправи призива си минути преди началото на квалификацията между Украйна и Шотландия за Мондиал 2022.

Пеле използва факта, че е един от любимите футболисти на Владимир Путин, за да се опита да го убеди, че войната не е решение и трябва да спре. Двамата са се срещали в миналото и са поддържали добри взаимоотношения, а сега Пеле заяви, че никога не е вярвал колко разделени ще бъдат с Путин, колкото са в момента.

"Искам да използвам днешния мач като възможност да поискам едно нещо: "Спрете тази инвазия. Няма причина на света, която може да оправдае насилието. Този конфликт е погрешен, злонамерен и неоправдан и носи само мъка, страх и терор", каза Пеле в обръщение към Путин.

"Когато се срещнахме в миналото и разменяхме усмивки, съпроводени с дълго ръкостискане, никога не съм си мислел, че един ден ние ще бъдем толкова разделени, колкото сме сега", допълни Пеле по адрес на руския президент.

Ето кои са любимите футболисти на Владимир Путин!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички