"Летяща" Украйна прекърши Шотландия и е на крачка от Мондиал 2022


"Летяща" Украйна прекърши Шотландия и е на крачка от Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

3099 0

Украйна победи Шотландия с 3:1 на стадиона в Глазгоу и е само на мач от Световното първенство в Катар тази зима. "Жълто-сините" поведоха с 2:0 в края на първото и в началото на второто полувреме с голове на Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук. Калъм МакГрегър реализира почетното попадение за домакините. В 95' Артьом Довбик оформи крайния резултат.

Двубоят започна доста нервно, като само за 11 минути украинците си изкараха два жълти картона за груби нарушения. Все пак гостите откриха първи резултата в 33' след като вратарят на "гайдарите" бе излязъл, а с хубав поглед Андрий Ярмоленко я "копна" и тя се оплете в мрежата. 

4' след началото на второто полувреме резултата стана 0:2, след като Роман Яремчук закова отблизоо с глава топката в долния десен ъгъл на вратата, възползвайки се от добър пробив и центриране от страна на Александър Караваев. 

Почетното попадение за Шотландия отбеляза Калъм МакГрегър, за който вина носи и вратарят на "жълто-сините" - Георгий Бущан, тъй като не можа да отрази слаб удар от средно разстояние и остави топката да си преправи път до мрежата.

Крайният резултат бе оформен от Артьом Довбик в последната минута на добавеното време, след като се озова сам срещу вратаря след страхотно подаване на Олександът Зинченко.

Двубоят ще бъде запомнен с феноменалната атмосфера по трибуните, на които присъстваха хиляди украинци по цял свят, стекли се да подкрепят играчите си предвид тежката ситуация и войната на страната с Русия. 

Футболистите на Украйна излязоха наметнати с огромни украински знамена преди срещата и демонстрираха подкрепа към сънародниците си, които воюват там в момента. 

Украйна все пак ще трябва да играе мач срещу Уелс, ако иска да пътува за Катар в края на тази година и да играе на Мондиала. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички