Треньорът на Монтерей заплака, след като направи тима шампион - бе го обещал на загиналия си син


Треньорът на Монтерей заплака, след като направи тима шампион - бе го обещал на загиналия си син
Снимка: Getty Images/Guliver

5533 0

 

Всъщност, това беше второто обещание, което треньорът е дал на Фарид. По-рано той е бил поел ангажимент пред сина си да класира Хуракан, любимия му клуб, в първа дивизия на Аржентина. "Ел Турко" го направи година след смъртта на наследника си. 
През първия си етап в Монтерей (2015-2018 г.) Мохамед стигна до два финала в първенството, които загуби - срещу Пачука през 2016 г. в Клаусура и срещу Тигрес през 2017 г. в Апертура.

Треньорът на Монтерей Антонио Мохамед избухна в сълзи, след като неговият отбор спечели първенството на Мексико. В реванша на финала на шампионата Монтерей загуби от Америка с 1:2, а след като и първият мач завърши със същия резултат, двата тима трябваше да изпълняват дузпи. Те бяха спечелени от тима на Мохамед с 4:2.

 

49-годишният аржентински треньор по-рано е бил дал обещание, че ще се върне в Монтерей, чийто футболист беше, и ще спечели шампионската титла. Обещанието е било дадено на 9-годишния му син Фарид. През 2006 година той загина в автомобилна катастрофа. Мохамед също пострада в инцидента и беше заплашен от ампутация на крака. Всъщност, това беше второто обещание, което треньорът е дал на Фарид. По-рано той е бил поел ангажимент пред сина си да класира Хуракан, любимия му клуб, в първа дивизия на Аржентина. "Ел Турко" го направи година след смъртта на наследника си. 

Антонио Мохамед два пъти е ставал шампион на Мексико. През 2012 година той спечели първенството с Тихуана, а през 2014 г.л - с Америка. През първия си етап в Монтерей (2015-2018 г.) Мохамед стигна до два финала в първенството, които загуби - срещу Пачука през 2016 г. в Клаусура и срещу Тигрес през 2017 г. в Апертура.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички