Преди "Парк де Пренс" националите пили до 5.30, отписали мача


Преди "Парк де Пренс" националите пили до 5.30, отписали мача
Снимка: Getty Images/Guliver

3814 0

В нощта преди великата победа на българския национален отбор над Франция, която отвори път на Пеневата чета към четвъртото място на Мондиал 1994 в САЩ, нашите момчета пили алкохол до 5.30 часа сутринта в хотела си. Питието, което консумирали, било калвадос - ябълково бренди с алкохолно съдържание около 40 градуса.

Това разкри ексцентричен косовар, който е обсебен от идеята да се среща с футболни величия и вече има познанства с 150-има известни спортисти. Сред тях са Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Жозе Моуриньо, но също и Красимир Балъков и Христо Стоичков.

Въпросният Раде Божич, на 51 години, живее от години в Париж. Той разкрива, че паметна за него ще остане вечерта преди героичния мач за "лъвовете" на "Парк де Пренс", когато с националите пили калвадос до ранни зори. Божич разказва и, че нашите момчета не вярвали в успеха си до последно, но той така или иначе стана факт и написа най-славните страници на българския футбол досега.

Интересен факт около футболния маниак е, че след мач между Бока Хуниорс и Пари Сен Жермен бил потупан по рамото от аржентинската легенда Диего Марадона. Вследствие на това той не се къпал в продължение на седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички