Григор: Тренирам по 6 часа на ден, никога не съм пробвал алкохол


Григор: Тренирам по 6 часа на ден, никога не съм пробвал алкохол
Снимка: Guliver/GettyImages

2546 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри любопитни подробности за себе си пред британското издание The Guardian. Първата ни ракета сподели, че не е особено добър в почивките и ваканциите. Такава обаче сега ще му се наложи да си вземе, тъй като отпадна още в първия кръг на "Уимбълдън" от Стан Вавринка

"Мога да заспя навсякъде, особено по време на турнир. Обикновено спя по 8 часа, дори и преди голям мач. Не ми пречи да заспа, където и да е, трябват ми само удобни дрехи и възглавница. Ритуалът, който не пропускам е да запиша всяка вечер три неща, които съм направил през деня и за които съм благодарен", сподели Гришо. 

"За мен е ужасно да съм в почивка или на ваканция, не съм добър в това. Прекарвам времето си във фитнеса. Не мога да си представя да стоя по цял ден на плажа с книга в ръка. Предпочитам да отида на състезателна писта. Времето ми за почивка е ограничено, така че се старая да направя нещата, за които нямам време. Може би това ще се промени, когато прекратя кариерата си. Ще полудея за една година, но предполагам, че след това всичко ще си дойде на мястото".

"Работя с диетолог от около четири години и тя е невероятно спокойна. Предполагах, че тя ще бъде много стриктна и ще ме кара да ям по 20 грама от някоя храна или определен вид ядки. Тя просто ми изгради модел на хранене, който променяме на няколко месеца в зависимост от кръвния ми тест. Ако не прекалявам, няма проблем да ям бургери и сладолед от време на време. Относно алкохол – никога не съм опитвал", споделя Григор Димитров.

"Преди турнир тренирам минимум по 6 часа, предимно физически натоварвания. Подготвям се почти роботизирано, но когато се задава турнир като Уимбълдън работя повече върху техниката си. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше да разбера, че нищо не е перфектно. Нямам проблем с напрежението. В началото на кариерата си бях под напрежение заради прякора - Бейби Федерер, но хората могат да видят истинския Григор Димитров сега.

Баща ми ме научи как да играя тенис, дължа всичко на него. Но колко по-добър ставаш и колкото по-напред стигаш в ранглистата, ставаш и по-самотен. Трябваше да жертвам много лични връзки, но това е моят избор. На моменти казвах на хората - Ако искаш да останеш покрай мен, трябва да ме приемеш такъв, какъвто съм", разказа още хасковлията. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички