След разочарованието на Уимбълдън: Григор взима "малка почивка" от тениса


След разочарованието на Уимбълдън: Григор взима "малка почивка" от тениса
Снимка: Getty Images/Guliver

2188 0

Първата ракета на България при мъжете - Григор Димитров, сподели, че обмисля да си вземе почивка от тениса. Той заяви това след разочароващата загуба от Стан Вавринка в първия им мач на Уимбълдън.

"Работих здраво през седмицата. Просто е срамота! Не знам... Отличен първи сет. Дори във втория се чувствах добре в тайбрека. Просто губех тези толкова важни точки. Разбира се, Стан игра добре. Бори се здраво. Той заслужаваше да спечели повече от мен. И аз не съм играл толкова мачове на трева също, така че нещата при нас бяха сходни. Просто днес той беше по-добрият играч. Във важните моменти той бе по-добър. Това направи разликата, а и резултатът говори сам по себе си", коментира българската звезда след мача.

"Трябва да продължиш да работиш по същия начин, но и да намериш отговори - защо играя по този начин сега, защо се поставям в такава ситуация. твърде много точки за пробив сякаш ми се изплъзват през пръстите. Очевидно сега съм доста изнервен, така че е трудно да дам точен отговор. Сега ще си взема малко почивка и ще видя каква е следващата стъпка. Със сигурност няма нужда да се паникьосвам. Не съм такъв човек. Ще се опитам да остана позитивен. Това е едно от най-трудните неща, когато отпаднеш рано от турнир", каза още Димитров.

"Ще си взема малко почивка, да оставя ракетата за малко. Има много време. По средата на годината сме, така че малка пауза няма да навреди на никой. Определено най-трудната задача е да остана позитивен. Не е лесно да гледаш мачовете по телевизията, но ако беше лесно, нямаше да е тенис", допълни Григор.

Тенисистът посочи, че очаква хората около него да му кажат къде греши. "Чудя се дали собствените ми очаквания за мен не стават прекалено високи. Или може би искам прекалено много от себе си. Знам, че най-голямото напрежение идва от мен самия, защото знам през какво минавам", откровен бе звездата ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички