20 легендарни попадения на Диего Армандо Марадона (ВИДЕО)


20 легендарни попадения на Диего Армандо Марадона (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

9275 0

Аржентина е актуалният носител на Световната купа след 36 години суша. Лионел Меси е големият герой за Албиселесте, след като завърши със седем попадения и три асистенции турнира в Катар, печелейки и златната топка на състезанието. Това пък го направи единственият футболист печелил този индивидуален приз на повече от едно световно първенство. 

Величието на Лионел Меси нямаше как да не бъде свързано с това на вече покойната десетка на "гаучосите" - Диего Армандо Марадона. Сравненията между двамата датират още откакто "Бълхата" изгря на голямата футболна сцена, а до преди няколко дни можеше все още да се каже, че Марадона е с едни гърди напред в успехите - нещо, което Меси успя да пребори и да се изравни със своя идол на върха на света. 

Цяла Аржентина е абсолютно убедена, че Марадона е помогнал на Меси и компания от небесата, както и колко се гордее с постижението им, а сега е и момента да си спомним за 20 от най-легендарните попадения на най-добрият футболист на ХХ век. 

Сравнението между двамата е неизбежно, но можем да твърдим, че и условията, при които двамата са се състезавали са абсолютно различни. Въпреки това, много хора са на мнение, че ученикът (Меси) е успял да надмине учителя (Марадона).

Вижте още: Лионел Скалони - човекът, който прецака Пардю, и "физкултурникът", който надхитри "истинските" треньори

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички