Предложение: Бразилия ще мисли за голяма промяна заради Пеле


Предложение: Бразилия ще мисли за голяма промяна заради Пеле
Снимка: Getty Images

2380 0

Бразилската футболна федерация получи любопитно предложение. То е направено от Южноамериканската конфедерация по футбол (КОНМЕБОЛ) и е за замяна на три от петте си звезди на емблемата върху екипа на националния отбор с три сърца в чест на легендата Пеле.

Въпросните звезди символизират броя на световните титли на „селесао“. Краля на футбола изигра ключова роля за спечелването на първите 3 от тях през 1958, 1962 и 1970-а година. Другите две са завоювани през 1994 и 2002 година.

 „Идеята е в това, че по този начин ще се подчертаят трите шампионски титли на Бразилия, които са спечелени с помощта на Пеле, и също така ще увековечат неговия роден град Треш Корасойнш (Три сърца). Ние ще внесем това предложение в КБФ, за да може Кралят на футбола Пеле винаги да живее на екипите на Бразилия“, обяви шефът на КОНМЕБОЛ – парагваецът Алехандро Домингес, цитиран от бразилския вестник „Фоля де Сау Пауло“.

В момента на 82-годишният най-славен  бразилски футболист за всички времена е с влошено здравословно състояние. Цяла Бразилия се моли за по-дълъг живот. "Селасао" не успя да го зарадва с нова титла, след като отпадна на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеле с окуражаващи думи към Бразилия след шокиращото отпадане от Световната купа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички