Мечтата на Марадона, която Меси и компания сбъднаха точно 5 години след като си я пожела


Мечтата на Марадона, която Меси и компания сбъднаха точно 5 години след като си я пожела
Снимка: Guliver/GettyImages

1475 0

След триумфа на Аржентина на Световното първенство по футбол в Катар, мнозина футболни хора казаха, че легендата на страната Диего Марадона, който почина преди две години, се радва от небето и духът му е бил неотлъчно с Лео Меси и компания по време на турнира.

Оказа се обаче, че "гаучосите" са сбъднали една мечта на великия си сънародник, изказана от него преди 5 години. Изумителното е, че той споделя тази своя мечта на същата дата, на която Аржентина стана световен шампион - 18 декември, но през 2017-а.

"Искам да видя своя народ както в този ден, в който ние донесохме в страната Световната купа през 1986 година. Не искам да ги виждам такива, каквито ги видях днес. И внимавайте, тук няма никакъв политически жест. Тук има страдащи хора. Давай, Аржентина!", пише Марадона в своя профил в социална мрежа.

Както е известно, на 18 декември 2022 година Аржентина спечели финала на Мондиал 2022, след като победи Франция с изпълнение на дузпи. А ето какво каза на Марадона Лионел Меси след успеха в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички