Постигнал повече от 3 легенди: статистиката възхвали Гарет Бейл с Реал Мадрид


Постигнал повече от 3 легенди: статистиката възхвали Гарет Бейл с Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

4874 0

Легендата на Реал Мадрид и Уелс - Гарет Бейл, обяви оттеглянето си от футбола и сега е чудесния момент да си припомним какво постигна офанзивния футболист с испанския колос, който даде най-много на кариерата му. 

33-годишният оттеглил се футболист акостира на "Сантяго Бернабеу" на 1-ви септември 2013 г., след като "викингите" платиха 101 милиона евро за правата му на Тотнъм. След това той бе собственост на столичани 9 години, а приказката му приключи със свободен трансфер посока Америка.

1.Бейл срещу Зинедин Зидан

Френската легенда завърши кариерата си в "белия балет", след като в началото на века направи трансфер от Ювентус посока Мадрид. За Реал той изигра 227 двубоя, в които се отчете с 49 гола и 68 асистенции.

Междувременно той печели едва 6 трофея - по един път Шампионска лига и Ла Лига, още толкова Интерконтиненталната купа и Суперкупата на Европа, като само Суперкупата на Испания успява да дублира.

Уелсецът обаче триумфира само в Шампионска лига цели пет пъти, като за "кралете" печели още 4 пъти световната клубна титла, по три пъти завоюва Ла Лига и Суперкупите на Европа и Испания. С "викингите" спечели веднъж и Купата на Испания.

2. Бейл срещу Дейвид Бекъм

Английската легенда също премина през "Сантяго Бернабеу", но сравнително в начолото на кариерата си. По този начин той изигра 159 двубоя, а асистенциите му никак не бяха чужди - цели 52. Междувременно вкара и 20 гола в противниковите врати, но това също е показател, по който Бейл е постигнал повече - 60.

3. Бейл срещу Роналдо

Странно или не - европеецът е съумял да натрупа повече голове от световната легенда - Роналдо. Бразилецът играе за испанския колос между 2002-ра и 2007-а, след като бива закупен от Интер за 45 милиона евро и предизвиква същински фурор с "белите".

Феномена вкарва 103 гола и асистира 35 пъти в общо 177 двубоя, а Гарет Бейл успява да натрупа още повече голове години по-късно. Европеецът вкарва с 3 гола повече.

Вижте повече за оттеглянето на Гарет Бейл от футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички