Лука Модрич с трудна задача: избра "по-великия" измежду Лионел Меси и Диего Марадона


Лука Модрич с трудна задача: избра "по-великия" измежду Лионел Меси и Диего Марадона
Снимка: Getty Images

14242 0

Балканската футболна легенда - Лука Модрич, бе поставен в сложна ситуация, след като му се наложи да определи кой е по-велик между покойния Диего Марадона и Лионел Меси.

Хърватският капитан бе интервюиран от ESPN Argentina по време на Световното първенство по футбол, на което не се е срещал с "гаучосите", но през годините се е изправял редица пъти с настоящия футболист на ПСЖ и е отлично запознат с качествата му.

Изборът на опитния футболист

Това обаче не му попречи да припознае великия Диего Марадона като по-велик футболист пред огромния талант, изградил се до голяма степен в Барселона.

"За мен Марадона е най-великият. Марадона и Лео са двамата велики футболисти, но Диего си е Диего", заяви 37-годишният футболист пред южноамериканската медия.

Това, което постигна Марадона

От статистическа гледна точка трудно може да се определи по-великият играч, като от части двамата аржентинци се дублират в спечелените трофеи, но Марадона има прословутата Световна титла, която Меси така и още не може да спечели с Аржентина. 

Покойният футболист записа 490 официални клубни мача по време на 21-годишната си професионална кариера, отбелязвайки 259 гола. Той спечели 91 международни срещи за Аржентина, а в тях се отчете с 34 попадения.

Историята, която Меси продължава да пише

Лионел Меси пък има удивителните 672 гола и 303 асистенции в 778 двубоя, които записа по време на дългогодишния си престой в Барселона. С родината си той завоюва Копа Америка през 2021 г., а на клубно ниво е вдигал трофея от Шампионската лига четири пъти.

Капитанът на Аржентина е седемкратен носител на "Златната топка" и е една от огромните легенди във футбола за всички времена.

Вижте кой национал на Полша получи тениската на Меси след двубоя с Аржентина! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички