Още от представянето си Бензема намекна за Меси и призна: Тук съм, защото съм мюсюлманин


Още от представянето си Бензема намекна за Меси и призна: Тук съм, защото съм мюсюлманин
Снимка: GettyImages

21177 0

Новата звезда в саудитската професионална лига - Карим Бензема, даде ексклузивно интервю, след като през изминалите дни бе анонсиран като играч на Ал Итихад. 

Френската легенда сподели публично отговорите на най-важните въпроси около преминаването му в Близкия Изток след 14 години в Реал Мадрид.

В четвъртък вечер той бе представен пред над 60 000 запалянковци на Ал Итихад в невероятна атмосфера.

Целите на Бензема

"Надявам се да пренеса играта си в новия си клуб и преди всичко да мога да печеля титли. Това е клуб с много страст.

Бих искал да оставя трайно наследство, защото обичам футбола. Винаги имам тази конкурентоспособност, за да стигна дори по-високо. Така, че ще бъда добре подготвен да им покажа таланта си", започна французинът.

Причините за новия тим

Очаквано актуалният носител на "Златната топка" бе запитан около причините да премине в Саудитска Арабия, след като много се съмняваха, че водещото в случая са парите. Бензема обаче отрече въпросителните и призна:

"Аз съм мюсюлманин и това е мюсюлманска страна. Винаги съм искал да живея там. Вече бях в Саудитска Арабия и се чувствам добре.

Най-важното е, че това е мюсюлманска страна. Когато говорих със семейството си за преместването ми в Саудитска Арабия, всички бяха много щастливи и ето ме тук, за мен това е мястото, където искам да бъда", категоричен е таранът.

Аржентина на Мондиал 2022 и ролята на Роналдо

Легендата на Реал Мадрид направи интересна връзка между трансфера си и националния тим на Саудитска Арабия, който поднесе изненада на Мондиал 2022 срещу Лионел Меси и Аржентина:

"Чувал съм много неща, това е добро първенство и има много добри играчи... Всяка година нивото се увеличава. Гледах Световното първенство, Саудитска Арабия игра много добре, страхотни мачове, особено срещу Аржентина. Очевидно те имат много добри играчи.

Важно е също, че Кристиано Роналдо е в Саудитска Арабия, защото той е ключов играч. Той носи много на футбола в тази страна и това ще повиши още повече нивото на игра.

Така че е важно да покажем, че саудитският футбол може да има глобално влияние, защото не става дума за това да играеш в Саудитска Арабия или не.

Пътят му към Ал Итихад

"Това е един от най-добрите клубове в Саудитска Арабия. Това е клуб, който буди много страст у своите фенове и има много трофеи.

Много бих искал да продължа да повишавам нивото на клуба. Стадионът е изключителен и разполага с много страст: Един добър отбор винаги има нужда от фенове. Те са много важни и тази страст това ни дава мотивация да бъдем най-добрите на терена", завърши легендата по адрес на новия си клуб, който е сред водещите в Саудитска Арабия.

Вижте как премина представянето на Карим Бензема пред феновете на Ал Итихад!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички