Мондиал или Карим Бензема? 60 000 запалянковци създадоха "аржентинска" атмосфера за легендата (ВИДЕО)


Мондиал или Карим Бензема? 60 000 запалянковци създадоха "аржентинска" атмосфера за легендата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3692 0

В четвъртък вечер безспорно едно от най-горещите места в света на спорта бе стадион "Кинг Абдула Спортс Сити" в Джеда, където над 60 000 запалянковци на Ал Итихад се събраха, за да посрещнат легендата на световния футбол - Карим Бензема.

Днес той бе анонсиран чрез страхотно шоу пред футболната общественост като играч на саудитския шампион - Ал Итихад, който привлече първо попълнение след дългоочакваната си титла. 

Предстоящите задачи пред французина

Сега Бензема ще трябва да се нагърби със задачата да поведе "тигрите" към възможно най-добро представяне по време на Азиатската Шампионска лига и Световното клубно първенство на ФИФА през следващата кампания, включително и защита на завоюваната титла.

Историята на Бензема

На практика звездната "деветка" се присъедини към бившия си клуб Реал Мадрид, когато Ал Итихад спечели последната си до миналия сезон титла - през 2009 г. 

В рамките на 14 години Бензема се превърна в един от футболистите с най-много двубои в историята на "кралския клуб" - 648 срещи, в които се отчете с 354 попадения и 165 асистенции. В сериозна част от тях взе участие и Кристиано Роналдо, с който сега ще станат съперници - португалецът се присъедини през зимата към Ал Насър.

През изминалата кампания Бензема доказа, че във футбола има "можещи и неможещи", като възрастта не играе роля и навръх 35-годишния си рожден ден спечели първата си "Златна топка". Тя по време на шоуто в Саудитска Арабия му бе връчена повторно, този път от президента на клуба Анмар Бин Абдула Алхайлае.

Ето какво сподели Карим Бензема в първото си интервю като играч на Ал Итихад!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички