Представиха Бензема като "революция", той спомена Роналдо и обяви плановете си


Представиха Бензема като "революция", той спомена Роналдо и обяви плановете си
Снимка: Getty Images

4466 0

Във вторник вечер Ал Итихад осъществи вероятно втория най-любопитен трансфер от началото на 2023 г., след като представи официално като свой играч легендата Карим Бензема

Само преди половин година големия съперник на арабите - Ал Насър, започна революцията в местния футбол с привличането на бившия съотборник на французина - Кристиано Роналдо

Сега обаче всичките прожектори са насочени към 35-годишния нападател, който подписа с новия шампион на Саудитска Арабия за 3 години. 

Мнението на президента

"Привличането на настоящия носител на "Златната топка" от Реал Мадрид е още едно историческо събитие за този много специален клуб. Карим е световна футболна икона и е на върха в кариерата си. Той се присъединява към изключително конкурентен клуб и лига в страна с големи амбиции както на терена, така и извън него", категоричен бе президентът на клуба Анмар Бин Абдула Алхайлае по адрес на Бензема и добави:

"Знаем, че всички погледи ще бъдат вперени в него и нямаме търпение да го видим да носи фланелката с номер "9" на Ал Итихад. Това ще се случи през следващия сезон, когато ще сме изправени пред невероятно предизвикателство: Защита на нашата титла, състезание сред най-добрите в Азия и финалите на Световното клубно първенство на ФИФА ", категоричен бе босът.

Първите думи на Бензема

"Това е ново предизвикателство за мен, нов начин на живот и нямам търпение да започна да тренирам. Ще направя всичко възможно да печеля трофеи, да вкарвам, да покажа таланта си, да удовлетворя феновете, клуба, президента... Всички! Това е добро първенство и има много добри футболисти.

Кристиано Роналдо вече е тук, приятел, който показва, че Саудитска Арабия започва да напредва. Тук съм, за да печеля, както направих в Европа. Очаквам с нетърпение представянето си в Джеда”, призна Бензема в интервю за клубните медии. 

Вижте как Бензема се сбогува с Реал Мадрид на специална пресконференция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички