ВИДЕО: Медведев като Гришо - изкарва си го на ракетата си

Съперниците в първия полуфинал на тазгодишния Ю Ес Оупън - Григор Димитров и Даниил Медведев, си приличат по едно нещо: когато мачът не върви добре за тях, са склонни да си го изкарат на... своята ракета. Руснакът призна наскоро, че се е научил да чупи своята от идола си в детството - Марат Сафин.

"Лесно ми е да говоря за Марат, защото гледах мачовете му по телевизията. Бил съм на 5-6 години. Или на 7-8. Не помня. Той игра финал на Аустрелиън Оупън срещу Хюит. Било е през 2005-а? Значи съм бил на 9. В Русия всички подкрепяхме Марат пред телевизора, стараехме се да му изпратим положителна енергия, тъй като играеше с австралиец в Австралия. Не му беше лесно", разказва първата ракета на Русия, цитиран от sportsdaily.ru.

Защо Медведев може да се окаже по-голямо изпитание за Григор от Федерер

Григор Димитров постигна най-голямата си победа в своята кариера, но точно сега няма време за празненства. Тенисист №1 на България трябва да се ф...

"Ако сравним играта ни, тогава стилът ни с Марат е различен. Чух, че ме сравняват с Давиденко. Предполагам, че това е по-близо до истината. Мисля, че заради това, че като деца гледахме мачовете на Марат, започнахме и ние да чупим ракети. Ти го гледаш и си мислиш, че е готино. Аз мислех: "Добре, искам да бъда като Марат. Значи трябва да си разбия ракетата". Израснах с неговата игра. Това, което той направи за руския тенис, е невероятно. Той винаги ще остане в историята на руския тенис. И на световния също", допълва Медведев. Вижте момент, в който Григор чупи своята ракета в този материал.

Още по темата

Please select answer!