ВИДЕО: Последният двубой с Медведев донесе разочарование за Григор


ВИДЕО: Последният двубой с Медведев донесе разочарование за Григор
Снимка: Getty Images/Guliver

11772 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров поднесе сензацията на US Open, след като спечели 5-сетов трилър срещу Роджър Федерер на четвъртфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем. Българинът имаше много лош сезон, но в двубоя срещу швейцареца показа, че навлиза във все по-добра форма.

На полуфинала Димитров ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, който отстрани Стан Вавринка. Срещу Медведев - Григор е изиграл два мача, като двамата си размениха по една победа. И двете им срещи са през 2017 година, като в първата Григор стига до победа с 2:1 сета в Лондон.

Последният сблъсък беше във Вашингтон на 1/8-финалите, когато Медведев спечели с 2:0 (6:4, 6:2). Загубата за Григор идва точно на твърди кортове, което със сигурност ще трябва да го направи още по-предпазлив. Независимо от факта, че двубоят е бил преди 2 години. Тогава за малко повече от час руснака триумфира.

В двубоя Григор не успява да реализира нито един ас, за разлика от съперника си, който записва 8. Също така първата ни ракета прави 6 двойни грешки срещу нито една за Медведев. Тогава в петия гейм руския тенисист успява да стигне до пробив, но още в следващото подавени Димитров прави рибрейк и се спасява за кратко. За 4:3 Григор допуска нов пробив, като предоставя две точки пред Медведев, който се възползва от втората. Във втория сет руснакът отново реализира два пробива, като този път Григор не успява да върне нито един от тях. А какво каза руснакът за Димитров вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички