Ето защо Григор има голям шанс да играе финал в Ню Йорк


Ето защо Григор има голям шанс да играе финал в Ню Йорк
Снимка: Getty Images/Guliver

11578 0

Рано тази сутрин българско време Григор Димитров се класира на исторически полуфинал на US Open, след като победи непобеждавания от него досега Роджър Федерер. Следващият му съперник, този път в полуфиналите на турнира, е Даниил Медведев, а родната звезда има едно сериозно преимущество преди мача с него в петък.

Срещу своя идол в тениса Димитров показа не само силни психика и игра, но и че за момента физическите му проблеми са отшумели. Съвсем различно е положението с руския тенисист - той сам призна, че е бил напът да се откаже в мача си срещу Стан Вавринка в 1/4-финалите на US Open, заради физически проблеми.

"Беше наистина странен мач. Имах реална болка в квадрицепсите си и реших, че не мога да завърша мача. Чувствам се наистина странно, но съм щастлив, че се класирах на първия си голям полуфинал", заяви 23-годишният тенисист след успеха над Вавринка.

Медведев почувства болките в началото на първия сет, но съумя да довърши мача и дори да спечели. Сега той стана най-младият полуфиналист в Ню Йорк от Новак Джокович през 2010 година насам. А какво каза руснакът за Димитров вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички