Топ 10 на най-надценяваните футболисти


Топ 10 на най-надценяваните футболисти
Снимка: Guliver/GettyImages

4648 0

Трансферният пазар е в разгара си, като клубовете от Европа пръскат милиони евро за нови играчи. Суми от рода на 50 милиона са нормални, а тимове от средата на таблицата във Висшата лига дори си позволиха да плащат по 20 милиона паунда за нови попълнения. 

Предстои да разберем кой тим в Европа е направил правилните покупки и кой е похарчил парите си безцелно, така, както са правили много тимове в предните години. Представяме ви класация на 10-те най-надценявани играчи.

10. Роберто Солдадо - 26 милиона паунда

Испанецът бързо се превърна в обект на подигравки, след като пристигна в Тотнъм, отбелязвайки едва 7 гола в 52 мача.

9. Роби Кийн - 20 милиона паунда

Ливърпул взе нападателя през лятото на 2008 година и се очакваше това да е добър трансфер. Все пак ирландецът е доказал се футболист на Острова. Въпреки това той бе върнат в Тотнъм само шест месеца, след като пристигна на "Анфийлд".

8. Джанлуиджи Лентини - 13 милиона паунда

През далечната 1992 година Милан плаща рекордните тогава за крило 13 милиона паунда. Той направи добър първи сезон, но после катастрофира и остава в будна кома за два дни. След завръщането му на терена, нещата не са същите и играта му е повече от отчайваща.

7. Кристиан Бентеке - 32,5 милиона паунда

Ливърпул отново, и не за последен път, участват в разочароващ трансфер. Брендан Роджърс привлича нападателя, но с пристигането на Юрген Клоп той все по-рядко играе и бива продаден в Кристъл Палас.

6. Робиньо - 32,5 милиона паунда

Бразилецът се разбира за условията си с Челси, но само няколко дни по-късно преминава в Манчестър Сити. Очакванията към него са големи, но големият брой контузии, които получава на "Етихад" го спират да покаже таланта си на Острова.

5. Хуан Себастиан Верон - 28,1 милиона паунда

В началото на новия век Верон е един от най-добрите футболисти на своя пост. Той пристига в Манчестър Юнайтед, като се превръща в най-скъпия футболист в Англия. Слаба игра във Висшата лига и множество контузии обаче го превръщат в един от най-омразните играчи на феновете на тима.

4. Вилфред Бони - 28 милиона паунда

Така, както често се случва, един футболист играе добре в по-малък отбор, но трансферът в голям отбор не носи същия успех. След блестящи игри за Суонси, Мануел Пелегрини го взима в Манчестър Сити, като Бони се превръща в най-скъпия африкански футболист. Той вкара едва шест гола за "гражданите", последва сезон под наем в Стоук, където той реализира едва два гола.

3. Хесе - 25 милиона евро

Въпреки многото контузии и слабата форма, в ПСЖ продължават да вярват, че Хесе има бъдеще в тима, след като дойде в Париж от Реал Мадрид за 25 милиона евро. 

2. Елиаким Мангала - 42 милиона паунда

След страхотни три сезона в Порто, Манчестър Сити привлича младия защитник за сумата от 42 милиона. Той стартира добре при "гражданите", но скоро си пролича, че трудно се адаптира към играта в Англия. Последва сезон под наем във Валенсия, като сега Хосеп Гуардиола търси тим, от който да вземе колкото може, повече пари.

1. Анди Керъл - 35 милиона паунда

През последните 10 години трансферите на "Анфийлд" са от слаб, по-слаб. Определено класацията води Анди Керъл, който мърсисайдци взимат от Нюкасъл. Едва на 22 години и със само 14 гола на сметката си, "червените" решават да счупят клубния си рекорд и плащат 35 милиона за Керъл. Последваха едва 6 гола и три сезона, в които той прекара повече време в лекуване на контузии, а по-късно бе даден под наем и продаден в последствие на Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички