Френско издание: Домусчиев е златното момче, което направи революция в българския футбол


Френско издание: Домусчиев е златното момче, което направи революция в българския футбол
Снимка: БГНЕС

3330 0

"Златното момче, което направи революция в българския футбол. Той е от расата на амбициозните, които наричаме "вълци". Кирил Домусчиев не е от "Уолстрийт", но със сигурност е от "дивата гора", както се превежда името на клуба Лудогорец. Откакто през 2010 година клубът стана негова собственост, днес това е най-добрият отбор на Балканите. Това мълниеносното и безпрецедентно издигане се дължи много на ръководството на харизматичния президент". Така описва възхода на Лудогорец и неговия собственик френското онлайн издание 20minutes.fr.

Той е винаги близо до играчите, за да ги окуража, споделя Абел Анисе. И петкратните шампиони на България му се отблагодаряват добре, но Домусчиев е човек, който иска още и още.

Френското издание коментира, че първата инвестиция на бизнесмена в Лудогорец е 25 000 евро, но когато тимът влиза в "Б" група, Домусчиев дава 250 000 евро - с идеята да гради нещо голямо във футболно отношение. Посочено е и, че първоначално той опитва с ЦСКА, но без да се влиза в детайли защо не успява там.

Изданието разказва хронологично за забогатяването на Домусчиев, като го нарича "наследник на пост-комунистическия бизнес". Не е пропуснат фактът, че Домусчиев е председател на КРИБ, че тръгва към големите пари от фармацевтичния бизнес и че има силни позиции в строителството.

Уточнява се, че Домусчиев говори три езика - руски, английски и френски, както и че личното му богатство е в размер на 500 млн. евро. 20minutes дори го сравнява с Анди Гарсия и допълва, че съпругата му Кремена Проданова има голяма заслуга за успеха на съпруга си.

Домусчиев иска Лудогорец да е отражението на неговия професионализъм и успех, на бизнес усета му. Няма съмнение, че неговият проект ще е най-успешният в историята на съвременния български футбол, е изводът на френското издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички