Домусчиев проговори: Всички в Европа уважават и се страхуват от Лудогорец


Домусчиев проговори: Всички в Европа уважават и се страхуват от Лудогорец

7684 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев оцени високо стореното от своя тим в Шампионска лига. Той изрази надежда, че отборът ще продължи да играе на високо ниво и ще има още по-големи европейски успехи в близките години.

"Има време, да се надяваме, че в следващите години ще имаме по-силни резултати, съдба. Трябва обаче да сме реалисти, трябва да се отдаде заслуженото на ПСЖ, имаха 90 минути, вк оито не си вкараха положенията", каза Домусчиев след 3-ото място на Лудогорец в група А на Шампионска лига.

"Емоционално преживах мачовете, имаше вълнение, притеснение. Това е проект, който развиваме от нулата и с моите колеги го чувстваме като дете. Успехите на отбора ни радват и нас.

По принцип, цялостната работа в клуба е отлична. Аз като собствник давам висока оценка на спортно-техническата работа и администрацията. Ние функционираме като един модерен западноевропейски клуб. Някои от европейските грандове също са го забелязали и, че на фона на българската действителност, ние се справяме много добре", допълни той. 

Също така Домусчиев подчерта, че Лудогорец е клуб, от който се страхуват вече всички съперници, а освен това в последните години успява да се самоиздържа и да реинвестира спечелените пари обратно в клуба.

"Лудогорец е на картата на футболна Европа. Има голямо уважение към това, което правим. Въпреки ниските бюджети, ние играем като равен с равен и всички се страхуват от нас.

Лудогорец се самоиздържа. Благодарение на много спонсори, които привлякохме, приходите от евротурнирите, всичко това дава възможност на клуба да се самоиздържа и да инвестира в себе си. Казвал съм, че отборът има потенциал да играе в Европа и на пролет. С малко повече късмет можеше да се борим и за класиране на осминафиналите. Паднахме се обаче с отбори като Арсенал и ПСЖ, които са в подем", каза Домусчиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички