Пике купува футболен клуб и създава нов турнир

Защитникът на Барселона Жерар Пике обяви плановете си да купи футболен клуб, както и да създаде футболен турнир. Каталунецът притежава инвестиционната компания "Cosmos".

"Сега работим над два проекта. Единият от тях е закупуването на отбор. Вторият е създаването на нов футболен турнир или използването на вече съществуващ. Сега не мога да кажа повече, но и двата проекта са много добри", заяви Пике, цитиран от "Mundo Deportivo".

Надал ще играе за рекордна победа за "Купа Дейвис"

Световният номер 1 Рафаел Надал ще направи изненадващо участие за Испания в мача срещу Германия от четвъртфиналите на световната група на Купа Де...

ЗВЕЗДА НА БАРСА ПРИЗНА ПРЕД СТОИЧКОВ: ТИ БЕШЕ МОЯТ ИДОЛ

31-годишният защитник е един от хората, които инициираха и инвестираха в реформата на Купа Дейвис в мъжкия тенис. Неговата инвестиционна компания и занапред ще влага средства в този турнир.

"Купа Дейвис никога няма да стане Купа Пике. Това е един от най-старите турнири в спорта и ние предложихме на Международната федерация по тенис да променим формата", заяви футболистът. Какви промени настъпиха в турнира Купа Дейвис припомнете си тук.

Още по темата

Please select answer!