Звезда на Барса призна пред Стоичков: Ти беше моят идол


Звезда на Барса призна пред Стоичков: Ти беше моят идол
Снимка: Getty Images/Guliver

6590 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике беше изправен пред предизвикателството да даде интервю на един от идолите си от детството. Това бе журналистът на "Univision" Христо Стоичков. Пред него титулярят на каталунците призна, че иска да играе на "Камп ноу", докато краката му позволяват.

"Откакто бях малък, аз съм фен на Барса, а ти си един от моите идоли. Първият мач, който си спомням, беше през 1992-ра в Сан Себастиян. Тогава отидох да гледам Реал Сосиедад - Барса, който загуби с 2:1. Това беше на рождения ми ден, като подарък от родителите ми. Тогава срещнах Андони Субисарета, срещнах няколко от играчите. Дядо ми ме направи фен на клуба", споделя защитникът пред българската легенда.

Пике разкри, че иска да играе завинаги в Барселона, освен ако след няколко години не реши да отиде в САЩ или друга лига. Това ще се случи, когато осъзнае, че не отговаря на нивото за Барселона. Испанският национал признава пред Камата още, че след трансфера си в Манчестър Юнайтед не е вярвал, че ще се върне на "Камп ноу". "Когато се върнах, беше сбъдната мечта, защото бях в първия отбор, а това означава да играя на "Камп ноу", разкри той.

"В Барселона винаги се стремим да спечелим всичко. Знаем колко е трудно. Миналата година спечелихме лигата и купата, липсваше ни Шампионска лига. Този сезон това е основната ни цел", сподели Пике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички