Любо Ганев обяви колко са кандидатите и кога най-късно България трябва да има нов старши треньор по волейбол


Любо Ганев обяви колко са кандидатите и кога най-късно България трябва да има нов старши треньор по волейбол
Снимка: Lap.bg

2130 0

В днешния 27 септември Управителният съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) проведе заседание, по време на което бяха обсъдени потенциалните кандидати за поста старши треньор на мъжкия национален отбор.

*Припомняме, че досегашният наставник Николай Желязков подаде оставка след Световното първенство, която бе приета.

"Обсъдихме 9 кандидатури за поста селекционер на мъжкия национален отбор на България. Спряхме се на 5 имена. Сред тях има чужденци. Има треньор, който вече е бил селекционер на националния отбор на България", разкри президентът на федерацията Любо Ганев пред "Sportal" и допълни:

"На 15 октомври пак ще има Управителен съвет на БФВ. Тогава трябва да бъдат пресяти повечето кандидатури. Голямата цел на България е класиране на Олимпийските игри в Париж 2024. Поставят и реалистична цел класиране минимум на четвъртфинал на Европейското първенство през 2023 година. Ако се изпълнят целите на бъдещия треньор, то ще му се предложи по-дълъг договор. С всички кандидати е говорено отделно и имат готовност да поемат България".

Президентът на БФВ добави, че най-късно до октомври "лъвовете" трябва да имат нов старши треньор: "Ако искаме да вземам треньор от италианската Суперлига, трябва да платим неустойка от 100 000 евро, което прави този избор почти невъзможен. Най-късно октомври трябва да решим кой ще е новият селекционер на България, за да може до 30 ноември федерацията представи план за дейности на Министерството на спорта".

*Ето как наскоро Любо Ганев бе коментирал евентуалното завръщане на Мартин Стоев начело на България (последвайте линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички