"Лъвиците" дадоха здрав отпор на Германия, но България тръгна с поражение на Мондиал 2022


"Лъвиците" дадоха здрав отпор на Германия, но България тръгна с поражение на Мондиал 2022
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1542 0

Женският национален отбор на България отстъпи на Германия с 1:3 гейма (25:22, 21:25, 25:23, 25:21) в първия мач от групите на Световното първенство по волейбол за жени за 2022 година. "Лъвиците" дадоха сериозен отпор на Бундестима в зала "Гелредом" в Арнем (Нидерландия) и със сигурност могат да съжаляват, че не спечелиха мача, след като на няколко пъти имаха солиден аванс в геймовете, но го пропиляваха.

Двубоят започна равностойно, като двата тима вървяха точка за точка почти през цялата първа част. При 22:22 точки Германия нанесе своя удар, след като спечели три последователни точки, за да може да спечели първия гейм в мача.

Във втория гейм "лъвиците" направиха своя пробив около средата на частта, когато отвориха разлика от 2-3 точки - преднина, която бе съхранена до края на гейма, а в крайна сметка частта бе спечелена с 21:25.

В третия гейм Германия започна много силно: с пет поредни спечелени точки, за да поведе с 5:0. Този аванс бе заличен до средата на гейма, когато България изравни за 14:14. Геймът продължи да се развива равностойно, но накрая Бундестимът го измъкна с две поредни точки за 25:23.

В началото на четвъртата част родните волейболистки отвориха разлика от осем точки за 7:13. След това обаче Германия стигна до обрат, стигайки до равенство за 16:16. До края гейма немският тим бе по-добър и спечели частта с 25:21.

В следващия си мач България се изправя срещу Сърбия, докато Германия среща Казахстан. И двата мача ще се проведат в понеделник (26 септември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички