Младежките национали по волейбол до 20 години с бронз от Европейското


Младежките национали по волейбол до 20 години с бронз от Европейското
Снимка: volleyballworld.com

2449 0

Българският национален отбор по волейбол до 20 години приключи участието си на Европейското първенство с бронзовите медали от надпреварата, след като победиха Белгия.

"Лъвовете" се наложиха над съперника си с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) в малкия финал на шампионата, игран в Монтесилвано, Италия. Това е пореден успех за тази селекция на родината ни, след като възпитаниците на Мартин Стоев завършиха на второ място на Световното първенство до 19 години в Иран през 2021-а.

Българските волейболисти имаха преимущество в по-голяма част от двубоя с белгийците и взеха ценен реванш за поражението си от този съперник на старта на Европейското първенство.

Националите натрупаха 6 точки аванс при 11:5 в първата част и показаха, че са решени да се наложат в срещата. Белгийците се доближиха на 3 точки, но авансът на България стана 19:13 след добри изяви на Георги Татаров и краят на първия гейм дойде при 25:17.

Втората част започна по-оспорвано, но "лъвчетата" дръпнаха при 12:9 след сервис на Лазар Бучков. По-късно Татаров и Александър Николов помогнаха за аванс от 19:13, а в крайна сметка възпитаниците на Стоев се наложиха с 25:19.

Българският противник се противопостави най-сериозно в третата част, която завърши с шест точки разлика - 25:19. Срещата се движеше при равен резултат до 15:15, но в крайна сметка "дяволите" съумяха да затворят гейма.

Българите обаче не допуснаха подобни колебания в четвъртия гейм и създадоха разлика от 4 точки при 13:9 след успешна контраатака на Борис Начев. Съперникът намали пасива си на 2 точки, но Алекс Николов и Венислав Антов имаха решителни намеси за финалното 25:17 и победата с 3:1 гейма.

Александър Николов бе най-резултатен за успеха на националния тим на България с 20 точки, Венислав Антов завърши с 14 точки, а Георги Татаров добави 13.

Вижте останалите новини от света на волейбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички