Дежа вю: България загуби от Канада с 0:3, след като се провали в ключовите моменти от мача


Дежа вю: България загуби от Канада с 0:3, след като се провали в ключовите моменти от мача
Снимка: Българска федерация по волейбол

8846 0

България допусна 4-та загуба в турнира Лига на нациите, след като отстъпи на Канада с 0:3 гейма /26:28, 23:25 и 16:25/. За пореден път "лъвовете" показаха, че могат да играят добре и за пореден път демонстрираха слаби нерви в ключовите моменти от геймовете. 

ПЪРВИ ГЕЙМ

Мачът започна повече от добре за нас и поведохме с 4:1. Последваха нови добри минути и резултатът стана 8:3. Постепенно канадците изравниха играта и дори се върнаха в гейма - 10:10. Последва размяна на точки за 15:15. Равенството се запази и до 19:19, а след това и до 24:24. България имаше два шанса да затвори първата част, но не успя, а след това канадците взеха аванс - 27:26. Последва директна точка от сервис - 1:0 за Канада!

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна като по-голямата част от първия гейм - точките вървяха "ръка за ръка" - 4:4. Постепенно резултатът стана и 8:8. След това България заигра по-добре и натрупа аванс от 4 точки в своя полза - 13:9. "Лъвовете" продължиха да поддържат преднината си до техническото прекъсване - 16:13. След това защитата на Канада заработи и резултатът стана 18:17. След това родните волейболисти показаха здрави нерви и поведоха с 21:19. Канада изравни до 21:21 след грешки в нашата защита, а сценарият от първия гейм започна да се повтаря и те дори поведоха - 23:22. При 23:23 Цецо Соколов сгреши сервис, а след това канадците затвориха и втория гейм от първата си възможност - 2:0 за Канада!

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третата част отново тръгна завързано - 4:4. Канадците обаче бяха в настроение и първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:5 за тях. Пореден ас и грешка на Соколов доведоха нещата до 10:5. Като че ли българите постепенно се предаваха и авансът на Канада набъбна до 8 точки - 17:9. В играта на България нищо не се получаше вече и мачът се доиграваше - 22:14. Накрая канадците затвориха срещата при резултат 25:16 - 3:0 за Канада!

ПРЕДИ МАЧА

Националният отбор на България по волейбол ще опита да запише втора победа в Лигата на нациите в Римини. Момчетата на Силвано Пранди излизат срещу отбора на Канада във втория си двубой през тази седмица.

"Лъвовете" допуснаха трето поражение в Лигата, след като отстъпиха на Италия с 2:3 гейма. Пранди заложи на експериментален състав в двубоя, но това не донесе победа срещу младия състав на "адзурите". Така България има актив от 5 точки и само една победа.

Канада също има само една победа и три загуби, като в последния си мач допусна поражение от отбора на Иран с 1:3. "Кленовите" листа обаче имат само три точки в актива си домомента.

ПРЕДИШНИТЕ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ 

България 0:3 Франция

България 3:0 Австралия

България 2:3 Германия

България 2:3 Италия

ПРЕДИШНИТЕ МАЧОВЕ НА КАНАДА

Канада 0:3 САЩ

Канада 3:0 Аржентина

Канада 1:3 Бразилия

Канада 1:3 Иран

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички