Франция препъна България на старта на Лигата на нациите


Франция препъна България на старта на Лигата на нациите
Снимка: Българска федерация по волейбол

8898 0

Националният отбор на България по волейбол стартира със загуба участието си в Лигата на нациите в Римини. Момчетата на Силвано Пранди отстъпиха на Франция с 0:3 (25:27, 21:25, 23:25), макар че имаха шанс да вземат още първия гейм, в който изпуснаха три геймбола. Следващият съперник на България в Лигата е Австралия

ПЪРВИ ГЕЙМ

Лежерно начало от страна на Франция, което даде комфортен аванс на нашите със 8:5 преди първата техническа пауза (в Лигата на нациите правилото за прекъсване на 8-ма и 16-та точка е в сила). След паузата Франция успя да намери пролука в българския блок, с което намали изоставането. С мощен сервис Мартин Атанасов направи аванса 4 точки след ас - 13:9. Предимството се запази и до втората пауза (16:12).

След второто прекъсване разликата беше намалена на 1 точка, в резултат на което Силвано Пранди поиска прекъсване. След 20-та точка България успя отново да поведе с 3 точки. Нашите момчета стигнаха до три геймбола, като изпуснаха два от тях. При 24:23 Атанасов беше блокиран и равенството се възстанови - 24:24.

Напрежението започна да натиска България и след грешка на Цветан Соколов Франция затвори първия гейм с 27:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

Равностойно начало във втората част при 4:4 точки, като французите имаха 4 успешни блокади. Грешки в посрещането и пропуснати шансове на контраатака не позволиха на България да поведе в началото на втория гейм. Равното темпо доведе до 8:7 за България преди първата пауза.

Фрнация поведе с 12:8 чрез добри атаки на Тили и Близар след нови грешки в защита и напрежение в играта на България. Авансът стигна до пет точки за "петлите" след две поредни грешки на Атанасов. "Трикольорите" продължиха да играят основно чрез Цветан Соколов, а включването на Денис Карягин спомогна за намаляването на разликата до 3 точки. "Петлите" запазиха разликата до 20-ата точка въпреки повечето си грешки от сервис.

Авансът на Франция стана 4 точки, като французите се възползваха от невниманието в посрещането на "трикольорите". Така геймът приключи при 25:21.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Силвано Пранди гласува доверие на Аспарух Аспарухов в началото на третата част. Франция започна да диктува ритъма на игра чрез атаки на Тили, които позволи на "сините" да поведат с 8:6.

България успя да поведе с 10:9 след активизиране от страна на Аспарухов, Сеганов обаче прибърза със сервиса и резултатът отново стана равен. След хубава контраатака, завършена от Карягин ралзиката стана 2 точки - 14:12. Авансът се запази и до второто техническо прекъсване при 16:14.

България поведе с 3 точки след силен сервис на Мартин Атанасов, но Франция успя да намали преимуществото само до една. След хубаво нападение, завършено от Тили, резултатът стана 19:19. "Петлите" успява да поведат с 21:20 и да вземат инициативата. Момчетата на Силвано Пранди продължиха да се борят и стигнаха до 23:23.

СЪСТАВИ:

Франция: 19 Ясин Лоати, 20. Бенжамен Диез (Л), 1. Бартелеми Чиненйезе, 4. Жан Патри, 7. Кевин Тилие, 14. Никола льо Гоф, 11. Антоан Бризар.

България: 4. Мартин Атанасов, 9. Георги Сеганов, 11. Алекс Грозданов, 12. Георги Петров, 19. Цветан Соколов, 22. Николай Къртев, 16. Владислав Иванов (Л)

ПРЕДИ МАЧА

Очаква се сигурни титуляри за "трикольрите" да са либерото Владислав Иванов, разпределителят Георги Сеганов, диагоналът Цветан Соколов и посрещачът Михаил Атанасов. За останалите позиции Силвано Пранди и Николай Желязков ще решат преди двубоя.

Добрата новина е подновяването на тренировки на Алекс Грозданов, а всички 25 проби за коронавирус в отбора на България са отрицателни. Така Силвано Пранди няма кадрови проблеми преди началото на двубоя.

Франция азполага с всичко най-добро, като в състава са либерото Женя Гребенников, както и Никола Льо Гоф, Бенжамен Тонюти и другите звезди на "петлите". Треньорът Лоран Тили ще води за последно отбора в Лигата на нациите, като от следващия сезон той поема японския Панасоник Пантерс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички