България допусна пълен обрат срещу Германия и записа второ поражение в Лигата на нациите


България допусна пълен обрат срещу Германия и записа второ поражение в Лигата на нациите
Снимка: Bulgarian Volleyball Federation

20660 0

Националният отбор на България по волейбол загуби двубоя си с Германия от Лигата на нациите с 2:3 гейма (25:19, 21:25, 25:22, 28:30, 11:15). Възпитаниците на Силвано Пранди поведоха в резултата с 2:1 гейма, но пропусна да затвори мача в четвъртия и допусна пълен обрат след силен тайбрек на германския отбор.

През първата част България диктуваше темпото в двубоя с добри атаки на Атанасов и Соколов и надеждна блокада, което осигури успех с 25:19. Във втория гейм Германия обаче пое инициативата и поведе с 8 точки в средата на гейма, преди да го вземе с 25:21.

В третия гейм националите ни отново влязоха в добра серия и поведоха с 2:1 след 25:22. Четвъртата част се оказа ключовата, като от 20:23 подопечните на Силвано Пранди достигнаха до изравняване и пропуснаха три мачбола. Германия взе гейма с 30:28, което сломи нашите момчета и бундестимът се оказа по-силен в тайбрека - 15:11.

ПЕТИ ГЕЙМ

Много неприятно начало на тайбрека с две поредни точки на Германия. Момчетата на Андреа Джани държаха аванса с 3 точки разлика основно благодарение на атаките на Калиберда и Фром и на прекъсването водеха с 8:5. Авансът се увеличи на 5 точки.

При 14:8 България отрази три мачбола и намали разликата. Въпреки това обаче силите на "трикольорите" не стигнаха за нещо повече и Германия спечели тайбрека.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

България започва уверено със сервиси на Къртев и поведе с 3:0. Бундестимът обаче бързо намери ритъма си и обърна резултата до 4:6. След грешка и лошо посрещане Германия поведе до паузата с 8:6.

"Трикольорите" стигнаха до изравняване за 11:11, но две добри блокади на германците задържаха преднината им. Блокът на момчетата на Андреа Джани продължи да работи в комбинация с грешки на нашите момчета, като на второто техническо прекъсване Бундестимът имаше аванс от три точки - 16:13.

Германия дори поведе с 4 точки, като разликата впоследствие беше стопена до 2 при 18:16. Немците диктуваха темпото и успяха да задържат дистанцията в резултата. Все пак при 23:20 България вкара три поредни точки, с което изравни резултата.

В своя край геймът беше равностоен, като България изпусна три мачбола, след което Германия поведе с 27:26. Бундестимът затвори гейма с 30:28.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Пранди върна стартовия състав от първия гейм, но Германия започна по-уверено и поведе с 2:0. Невероятен сервис на Шот за 4:3 вдъхна допълнителна увереност на германците. Последваха 2 поредни точки за България и ас на Аспарухов. Играта до първата пауза беше равностойна при 8:7 за Германия.

Добра серия на сервис на Мартин Атанасов доведе до три поредни точки за България и прекъсване за Германия. Преднината за "трикольорите" нарасна до 3 точки и момчетата на Пранди поеха инициативата в този гейм до втората пауза - 16:13.

С два поредни аса на Давид Зосенхаймер Германия съкрати изоставането до 1 точка. Срещата продължи да върви точка за точка. След сгрешен сервис за Германия и повече прецизност от страна на българите "трикольорите" поведоха с 3 точки при 23:20. По-силният завършек за България донесе успех в третия гейм.

ВТОРИ ГЕЙМ

Блокадата отново даде резултат и България поведе. Атака на Соколов и точка на Аспарухов направиха резултата 3:1. Няколко пропуснати възможности не позволи на България да води играта до първата пауза и да натрупа преднина. След пристъпване на мрежата Германия поведе в резултата с 3 точки.

Силвано Пранди реагира като пусна в игра Радослав Парапунов и Георги Петров. Последва обаче ас на Калиберда и Пранди поиска таймаут. Нови грешки в действията на нашите момчета дадоха аванс на Германия от 6 точки при 15:9. 

Бундестимът продължи да диктува темпото и увеличи още повече аванса си, като се възползва от грешките и незавършените атаки на България. Разликата нарасна на 8 точки при 12:20.

Германия изпусна два геймбола при 24:19 и 24:20, като момчетата на Силвано Пранди успяха да скъсят част от аванса преди геймът да бъде затворен с 25:21 за Германия.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Уверено начало за българския отбор с добри точки на Аспарухов и Атанасов и ас на Цветан Соколов, което даде аванс от 8:3. Надеждна игра на блокадата (3 успешни блока) позволи разколебаване в германския състав.

Продължихме да ръководим играта и ас на Мартин Атанасов направи резултата 13:7, след което Андреа Джани поиска прекъсване. След две поредни грешки на сервис Бундестимът успя да скъси изоставането до 4 точки и при 11:15 Цимерман завърши успешно атаката. Отново Цимерман направи ас, след което българската атака приключи с аут и авансът се стопи до 2 точки - 16:14.

Блокадата отново се оказа силното оръжие на България, благодарение на което предимството отново стана 6 точки. При 24:18 беше пропуснат геймбол. Сгрешен сервис на германците обаче затвори гейма.

СЪСТАВИ:

България: Атанасов, Сеганов, Къртев, Грозданов, Соколов, Аспарухов, Иванов (Л)

Германия: Краге, Калиберда, Цимерман, Хирш, Бьоме, Фром, Ценгер (Л)

ПРЕДИ МАЧА

България има 1 победа и 1 загуба след първите два двубоя. В петък "трикольорите" отстъпиха на Франция с 0:3 гейма, а в събота взеха мача си срещу Австралия със същия резултат. Волейнационалите ни направиха цели 13 аса в двубоя с "кенгурата".

Германия също не направи грешка срещу австралииците и спечели с 3:0. Воден от ветераните Денис Калиберда, Кристиан Фром и Маркус Бьоме Бундестимът поизмъчи Франция, като загуби от "петлите" с 2:3 гейма.

За последно двата отбора играха един срещу друг в олимпийска квалификация през януари 2020 г., като тогава Германия спечели с 3:1. В последните пет мача между двата отбора България има три победи срещу две за германците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички