България разби Австралия и се поздрави с първи успех в Лигата на нациите


България разби Австралия и се поздрави с първи успех в Лигата на нациите
Снимка: cev.eu

3425 0

Националният отбор на България по волейбол записа първа победа в Лигата на нациите. "Трикольорите" не дадоха шансове на Австралия и триумфираха с 3:0 гейма (25:21, 25:20, 25:20).

Волейнационалите започнаха уверено като до първата пауза поведоха с 8:5. След добри атаки на Мартин Атанасов и Алекс Грозданов разликата достигна 8 точки - 20:12. Без проблеми момчетата на Силвано Пранди взеха първия гейм с резултат 25:21.

Във втората част отново чрез добри атаки на Соколов и Атанасов България диктуваше темпото през цялото време и не остави много шансове на австралийците да поведат. Така с мощна атака на Цветан Соколов вторият гейм беше взет с 25:20.

Темпото се запази и в третия гейм, когато възпитаниците на Пранди дръпнаха с 4 точки, а до второто техническо прекъсване резултатът набъбна до 16:10 в полза на България. Геймът беше взет без сериозни проблеми с 25:20. В неделя волейнационалите срещат Германия от 14 ч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички