Белгийски волейнационал: България ни нанесе най-тежката загуба в кариерите


Белгийски волейнационал: България ни нанесе най-тежката загуба в кариерите
Снимка: facebook / bfvolley

1253 0

В последния си мач от олимпийската квалификация в Китай българският национален отбор по волейбол завърши с чест. "Лъвовете" победиха борещия се за второто място и квота тим на Белгия и помогнаха на Канада да се класира за Париж 2024.

Загубата от момчетата на Пламен Константинов опустоши белгийските национали. Техният блокировач Илаяс Тис определи поражението като "най-тежкото в кариерата" им.

"Не мога да кажа много в момента, толкова съм разочарован. Преди турнира малко хора вярваха в нашите шансове, но ние бяхме толкова близо. Въпреки това не получихме онова, което толкова искахме", каза Тис, цитиран от rtbf.be.

"Те играха без напрежение. Изправяхме се срещу отбор, който нямаше какво да губи. Те ни затрудниха много. Не ни подариха нищо. Много е трудно да се окажем на един сет от квалификациите. Можем да се гордеем с напредъка си", каза още белгиецът.

"Имахме страхотни изпълнения тук (в Сиан, бел.ред.). Така че наистина е жалко да се върнете в Белгия с празни ръце. Ще отнеме време, за да се възстановим от този удар. Мисля, че за всички това е най-тежкото поражение в кариерата ни. Бяхме толкова близо до целта", завършва волейболистът. А Пламен Константинов вярва в класирането ни в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички