Малка утеха за волейболните национали въпреки провала за Париж 2024


Малка утеха за волейболните национали въпреки провала за Париж 2024
Снимка: facebook / bfvolley

1806 0

Възходът на мъжкия национален отбор по волейбол на България продължава, като страната ни се изкачи на 21-а позиция в световната ранглиста на Федерацията по волейбол (FIVB), въпреки че не успя да се класира за Олимпиадата в Париж през 2024.

Това стана ясно след последната среща на "лъвовете", в която те надиграха Белгия с 3:2 гейма, в Група "С" от олимпийската квалификация в Сиан (Китай). Там националите завършиха с актив от 4 успеха и 3 поражения в турнира. С успеха си над "червените дяволи" нашите спечелиха нови точки и с актив от 154 се изкачиха едно място нагоре.

Като цяло от началото на квалификациите за Париж 2024, селекцията на България отбелязва страхотен напредък, като прогресира нагоре с цели 9 места. Преди тура в Сиан бяхме 30-ти. За този възход голямо значение имат реализираните победи, особено над Нидерландия и Белгия.

Въпреки че България съкруши мечтите на Белгия за класиране за Париж от турнира в Сиан, белгийците също прогресират нагоре с 4 позиции и вече са на 17-то място със 188 точки.

След олимпийските квалификации, в които от всяка група квота взимат първите два тима, останалите отбори, които ще се класират за Олимпиадата в Париж 2024, ще дойдат по таблицата след завършване на груповата фаза на Лигата на нациите през догодина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лоренцо Мичели направи заключение на сезона за "лъвиците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички