"Ако искаш да отидеш на почивка с жената - отпадаш": Революционна промяна при националите на България по волейбол


"Ако искаш да отидеш на почивка с жената - отпадаш": Революционна промяна при националите на България по волейбол
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

1611 0

Готви се революционна промяна в националния отбор по волейбол на България. Това сподели президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Тя е обвързана с това, че състезателите биха подписали договори.

Той споделя, че така селекционерът ще е наясно кои волейболисти са на негово разположение. Те обаче няма да могат на своя глава да решават да си взимат почивка без основателна причина. При контузия пък ще се поеме грижата за тях.

"Следващият селекционер на България, който и да е той, ще трябва да работи с мисия “Лос Анджелис 2028". За първи път ще предложим 5-годишни договори на тези волейболисти, на които ще разчитат селекционерите на България. Става въпрос за една група от около 25 състезатели. Така от една страна старши треньорът ще знае, че може да разчита на всеки един от тези състезатели за всеки един турнир и няма да е възможно всеки сам да си избира къде иска да играе, и къде не.

При подписване на контрактите БФВ ще се задължи да осигури помощник треньори, кондиционни треньори, застраховки и всичко необходимо за всеки един състезател за този период. Ако не дай си Боже, някой от състезателите се контузи, то той ще получава пълна подкрепа за възстановяването си, както и парична компенсация" - споделя Ганев пред "Спортал".

Ганев допълни още, че това ще важи и за мъжкия национален отбор по волейбол на България, и за женския. Според него това ще улесни преследването на конкретната ясна цел пред съответния тим.

"Всеки един селекционер на България за мъже и жени, както и всеки един състезател ще може да си постави ясна цел и представа за бъдещите състезания и целите, които се гонят там. Ако си състезател и искаш почивка тази година…, за да отидеш на почивка с жената, или за да си свободен лятото - отпадаш!

Не искаш извънредни и безпричинни почивки - оставаш! Идеята ни е, да не може всеки сам да решава, кой и кога иска да почива. Разбира се, ако има медицински проблем, контузии и проблеми от друго естество, то те се обсъждат с щаба на отбора.

Взема се решение, кое е най-добро за отбора. Ако е нужно лечение или почивка, се дава, след което отново се разчита на този състезател" - разказа още той.

Според Пламен Константинов пък България все още има шанс за Олимпийските игри в Париж 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички