Константинов след изпуснатия шанс: Все още имаме шанс за Олимпиадата


Константинов след изпуснатия шанс: Все още имаме шанс за Олимпиадата
Снимка: Българска федерация по волейбол

2048 0

Волейболният селекционер на България - Пламен Константинов, обясни какви са последните шансове пред "лъвовете" за класиране на Олимпиадата през 2024 г. в Париж.

Пред Sportal специалистът уточни, че сме изпуснали възможността си в квалификациите срещу Канада и Аржентина. С успехи в двубоите щяхме да се доближим до Олимпийските игри, но сега последната възможност е класирането по точки. 

Коментарът на треньора

"Звучи невероятно, но България все още има шанс за Париж 2024.

Направихме доста добри неща в Сиан. Малко ни трябваше, за да успеем да се класираме от този турнир за участие на Олимпийските игри в Париж 2024. Пропуснахме възможности, реални възможности срещу Канада и Аржентина. Постигнахме добри победи! Изкачихме се много в световната ранглиста, която в крайна сметка е единствено важната за класиране на Олимпиада.

В момента имаме 160 точки, а отборът на Сърбия, като е последният тим, който към момента би се класирал за Париж 2024 по рейтинг, има 253 точки. 93 точки разлика! Да, много са. Не са малко, но погледнато от друга гледна точка е възможно да бъдат и стопени. Ако играем силно и с най-добрите ни волейболисти във Волейболната лига на нациите (VNL 2024) не е невъзможно да запишем сериозни победи дори срещу силни съперници.

Тези, които вече са се класирали за участие в Париж 2024. Те едва ли ще участват във VNL с най-добрите си волейболисти. Най-вероятно ще готвят основния си отбор за Париж 2024, а във VNL ще разчитат да обиграват по-млади попълнения", обясни Константинов. 

Вижте повече за възможността България да се класира на Олимпиадата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички