Валентин Братоев - Атомното оръжие на България


Валентин Братоев - Атомното оръжие на България

4063 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

Следващият волейболист, който ще ви представим е Валентин Братоев. Посрещачът, който е най-опитния ни играч на този мост, ще трябва да се справя на предстоящия планетарен форум без своя брат-близнак Георги, който страда от контузия. 

Вальо не веднъж и два пъти е показвал мощността си в атака, както и на начален удар и редовно "измъква" отбора си в трудните моменти. Опитът му пък ще бъде още един от големите плюсове, които ще му помогнат да намери път към титулярния отбор на Пламен Константинов, като националният ни селекционер ще има сериозен проблем при избора на тази позиция.

Валентин Братоев е роден в София на 21 октомври 1987 година. Кариерата му започва в Славия и преминава още през столичния Левски, за да продължи в чужбина. Там най-големите си успехи той жъне в италианския Тренто, който тогава е най-силният тим в Европа и света. Треньор е Радостин Стойчев, а голямата звезда - Матей Казийски. Вальо изкарва един сезон в Трентино, но печели куп отличия, сред които титлата на страната, както Шампионска лига и Световното клубно първенство. В момента посрещачът е част от българския шампион Нефтохимик 2010 (Бургас), но все още не е сигурно, дали кариерата му ще продължи в Бургас. 

В кариерата си Братоев е част от младежките гарнитури на България, а преди 10 години започват и представянията му с мъжкия отбор. Той има бронз от Европейското първенство в Турция преди 9 години, а също помага и на тима ни да стигне до сребърните отличия на първите Европейски Олимпийски игри, които се проведоха в Баку, Азербайджан преди три години.

Любопитното около братя Братоеви е, че тренират футбол като деца, но без знанието на майка им. Когато тя разбира обаче, ги завежда в зала "Панайот Пондалов" в столичния квартал "Овча купел" и ги записва на волейбол.

В момента Вальо се радва на щастлив семеен живот и две деца, а ние от нашия екип му желаем след по-малко от месец да се радва и на световната титла!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички