Светослав Гоцев – блокировачът, от който всеки отбор има нужда


Светослав Гоцев – блокировачът, от който всеки отбор има нужда
Снимка: Getty Images/Guliver

3041 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

И след като вече Ви показахме първият избор на селекционера Пламен Константинов за поста „централен блокировач” – капитанът на България Виктор Йосифов, днес ще се спрем на друг от важните играчи на тима – Светослав Гоцев.

Роден на 31 август 1990 година Гоцев скоро се превръща в играч от мъжкия отбор на Славия, където играе до 19-годишна възраст, след което идва трансфер в Пирин Разлог. Там Гоцев се превръща в основен играч в продължение на три сезона между 2009 и 2012 година.

Тогава той печели и първата си повиквателна за мъжкия представителен тим, като дебютира през 2010 година. В последствие играе на Световното в Полша, където тимът ни  остава на 13-а позиция. През 2015 Гоцев е част от тима на България, който участва в първите Европейски олимпийски игри. Там централният блокировач е основен състезател в отбора, който играе финал и печели сребърните отличия в Баку, Азербайджан. В същата година Гоцев става „Блокировач №1 в Европейската лига”, като тогава започват и силните му изяви в в представителния тим.

В клубната си кариера Гоцев е играл в Италия, Германия, Иран и Франция. През последната кампания той бе част от Тур, където стана шампион на страната. В момента Гоцев е без професионален договор, като интерес към него има от немския Кан, а френският първенец е готов да му предложи ново споразумение за идната кампания.

Огромен интерес има към бъдещето на Гоцев, тъй като това е блокировач, който всеки треньор би искал в тима си. От това ще се опита да се възползва и един български отбор. Изненадващо Левски има желание да вземе центъра, като ще му предложи и по-добри условия от тези в Западна Европа. Освен в Славия и Пирин Разлог, през 2016 година той подсилва и тима на Добруджа (Добрич) за финалите за Купата на България.

След като видяхме на какво е способен Гоцев в Лига на нациите, сега очакваме да видим от него същата игра и борбеност край мрежата, която ни показа той и в турнира в началото на лятото.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички