Въпреки разочарованието, Новак Джокович засипа Карлос Алкарас с похвали: Той бе изумителен!


Въпреки разочарованието, Новак Джокович засипа Карлос Алкарас с похвали: Той бе изумителен!
Снимка: Getty Images

23094 0

36-годишният сърбин Новак Джокович, който загуби финала на Уимбълдън от 20-годишния Карлос Алкарас, бе разочарован след края на епичната битка, продължила 4 часа и 43 минути, но джентълменски отдаде заслуженото на съперника:

"Финалът не бе толкова добър за мен, но беше добър за Карлос. Трябва да оценя неговото представяне! Той бе изумителен, особено когато трябваше да сервира за мача. Карлос, ти си невероятен и напълно заслужаваш тази титла", обърна се Ноле към испанеца в коментара си след мача и допълни шеговито:

"Мислех, че ще имам проблеми само на клей и на твърди кортове срещу теб, но не и на трева...".

"Поздравления за начина, по който се адаптира към играта тук. Поздравления за теб и за целия ти екип!", добави носителят на 23 титли от "Големия шлем".

"От моя гледна точка бих казал, че никога не обичам да губя, особено мачове като този. Трябва обаче да бъда благодарен, защото в миналото съм печелил много други напълно равностойни мачове", не отрече Джокович и продължи: "За много от тях мислех, че това е невъзможно да стане. Всички си спомняте финала през 2019 година с Роджър Федерер, когато спасих два мачбола на негов сервис...".

"Утре сутрин ще бъда горд с представянето си, но не и днес! Работиш всеки ден, за да играеш на най-големите кортове и в най-големите мачове. Не съм удовлетворен от това, че не спечелих, но бях надигран от по-добър тенисист", призна сърбинът и за финал добави:

"Радвам се, че моят син е още тук в ложата и все още се усмихва. Обичам те и ти благодаря за подкрепата. Ще ти дам голяма прегръдка!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация" - Алкарас не скри и вдъхновението си от Джокович!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички