"От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация" - Алкарас не скри и вдъхновението си от Джокович


"От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация" - Алкарас не скри и вдъхновението си от Джокович
Снимка: Getty Images

4608 0

Новият шампион на Уимбълдън Карлос Алкарас призна, че вече обича да играе на трева, след като спечели втория си трофей от турнирите от Големия шлем. На финала в Лондон надигра в петсетов трилър сърбина Новак Джокович, като го лиши от възможността да вземе за осми път купата в Лондон.

Сбъднатата мечта на Алкарас

"Това е една сбъдната мечта за мен. Разбира се, че е хубаво да спечелиш, но и да бях загубил, щях да бъда горд. Играх на този прекрасен турнир и играх срещу една от легендите на нашия спорт. За мен е сбъдната мечта да бъда на този корт. От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация. Всичко се разви много бързо и ми е трудно да осъзная какво се случва", коментира 20-годишният испанец, който миналата година спечели на Откритото първенство на САЩ.

"Горд съм от целия ми екип и всичката работа, която свършиха, за да стигнем до този момент. След първия сет, който загубих с 1:6, си казах, че трябва да вдигна нивото. Всички тук щяха да бъдат много разочаровани, ако бях продължил да играя така. Все пак това е финал. Трябва да поздравя Новак. Той ме вдъхновява и заради него играя тенис. Гледам го, откакто съм роден. Новак, ти си на 36 години, а правиш всичко това възможно. Това е невероятно".

"Вече мога да кажа, че обичам да играя на трева. Никога не съм очаквал, че толкова скоро ще достигна това ниво. Това е едва четвъртият турнир, в който играя на трева. Но се научих много бързо. Супер е, че ставам почетен член "Ол Ингланд Клъб". Ще дойда извън турнира със сигурност във вашия клуб", завърши Алкарас, който наруши 20-годишна доминация на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички