Чудовищен тенис: 26-минутен гейм и 7 точки за пробив за Алкарас сломиха Джокович (ВИДЕО)


Чудовищен тенис: 26-минутен гейм и 7 точки за пробив за Алкарас сломиха Джокович (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5125 0

Новак Джокович и Карлос Алкарас предложиха истинско зрелище на финала на Уимбълдън. Единствено първият сет не предложи особено завързана игра, като сърбинът спечели с категоричното 6:1.

Тенис от най-високо ниво

След това обаче Алкарас показа на какво е способен, а в третия сет се стигна до гейм, който продължи 26 минути. Испанецът вече водеше с пробив преднина, като в петия гейм си осигури и втори - макар и с много драма. Алкарас успя да навакса пасив от 40:15 и  няколко пъти се стигна до дюс. Испанецът имаше шанс отново да пробие, но улучи топката с рамката на ракетата и тя отлетя далеч в аут. Няколко минути по-късно ситуацията се повтори.

Испанецът пропусна още една възможност, изпращайки топката в аут при атака с бекхенд по правата. Деветото равенство започна с грешка на Ноле и се стигна до четвърти шанс за пробив пред испанеца, който отново не бе материализиран. В крайна сметка, геймът продължи след шестия пропилян опит за пробив на Алкарас и 12-ото равенство. Ноле можеше да затвори гейма, но със смразяващ бекхенд по диагонала Алкарас остана в него, а след това получи седми шанс за пробив и най-накрая го материализира. Това определено бе ключов момент, тъй като в крайна сметка испансецът взе сета в своя полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички