Преди финала на Уимбълдън: Какво се случи в двата мача между Алкарас и Джокович? (ВИДЕО)


Преди финала на Уимбълдън: Какво се случи в двата мача между Алкарас и Джокович? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3761 0

Легендата на тениса Новак Джокович и младата сензация в спорта - Карлос Алкарас, изпълниха желанието на всички фенове и ще премерят сили на а финала на Уимбълдън. До момента двамата са се срещали един срещу друг два пъти, а в настоящия материал ще си припомним какво се случи тогава.

Карлитос изненада всички

Първият сблъсък между Карлос Алкарас и Новак Джокович се игра през 2022 година на турнира от сериите "Masters 1000" в Мадрид. Двамата се изправиха един срещу друг в полуфиналната фаза, а младата сензация успя да се наложи над сърбина и изненада всички в трисетов трилър и постигна победата си след обрат (6:7(5), 7:5 7:6(5). Така испанецът продължи към финала, където се разправи с германския представител Саша Зверев.

Отмъщението на Ноле

Само година по-късно Новак Джокович взе своето сладко отмъщение. Съдбата и жребият на Ролан Гарос определиха двамата тенисисти да се срещнат един срещу друг на полуфинала на Ролан Гарос. В първите два сета звездите на спорта показаха майсторството си, но след това травма на Карлитос започна да го измъчва и Ноле взе най-доброто, налагайки се с 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Впоследствие сърбинът игра финал срещу Каспер Рууд и успя да вдигне трофея.

Очакванията за финала на Уимбълдън утре (16 юли) са изключително завишени. Феновете очакват истински трилър, а двамата тенисисти със сигурност ще искат да дадат най-доброто от себе си, за да се окичат с величие.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Даниил Медведев посочи какво отличава Карлос Алкарас от големите в тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички