Вондрушова го стори! Чешкинята триумфира на Уимбълдън и пренаписа историята


Вондрушова го стори! Чешкинята триумфира на Уимбълдън и пренаписа историята
Снимка: GettyImages

3336 0

Чешкинята Маркета Вондрушова се превърна в голямата победителка на Уимбълдън при жените през 2023 г., след като се наложи с 2-0 сета (6:4, 6:4) над Онс Жабюр от Тунис.  

По този начин 42-рата в света се превърна в първата непоставена тенисистка, която печели турнира от Големия шлем. Това е и нейна първа титла от надпревара от тази класа. 

До този момент 24-годишната Вондрушова бе печелила 4 надпревари, но от съвсем различно ниво. Още през 2017 г. се наложи в Бил, Търнава и Прага, а единствената й титла през 2022 г. бе тази от Шросбъри. 

Трябва да се отбележи, че само, за да достигне до финала - чешкинята постигна 6 победи. По време на успешния рейд даде сет единствено на Пегула и сънародничката й Боузкова, а днешната победа бе изкована след 82 минути на Централния корт.

Шампионката ще се изкачи до номер 10 в понеделник. Тя игра на втори финал от Големия шлем в кариерата си, след като загуби спора за трофея на "Ролан Гарос" през 2019 година.

Следете всичко най-интересно от тениса със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички