ВИДЕО: Когато Гришо постъпи като Зверев и едва не провали кариерата си


ВИДЕО: Когато Гришо постъпи като Зверев и едва не провали кариерата си
Снимка: Getty Images / Guliver

3936 0

В днешния ден сред водещите спортни теми е недопустимото поведение на Александър Зверев срещу съдията в Акапулко. Германецът си изкара гнева от загуба в мач на двойки на арбитъра, като удари столчето му 3 пъти силно с ракетата си. Сега тенисистът е заплашен от спиране на състезателните права.

Далеч в миналото обаче подобни прояви е имал и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Това се случва в края на 2010 година, когато настоящата звезда в тениса е тийнейджър. 19-годишният Григор участва на турнира в Хелзинки IPP Open и, ядосан от загубата от Рикардас Беранкис, той атакува съдията.

Димитров се приближава до Даниел Инфангер и според "Helsingin Sanomat" го е бутнал в гърдите с две ръце. Изданието твърди още, че българинът е псувал служителя Инфангер, докато колега на съдията не се е намесил и не ги е разделил.

Няколко дни по-късно бъдещата звезда в тениса е глобен с 2000 евро, а директорът на турнира Кармело ди Дио обявява, че АТР обмисля по-сериозно наказание за него, след като инцидентът бъде допълнително разследван. Според tennisnow.com онова не е бил първият път, когато Димитров проявява неспортменско поведение спрямо длъжностно лице.

По това време българинът си е бил осигурил участие в основната схема на Откритото първенство на Австралия и е достигнал до номер 106 в света. Заради инцидента участието му в Мелбърн е било застрашено. Междувременно, Александър Зверев се извини и се разкая за стореното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички