Приятелите Григор Димитров и Доминик Тийм подадоха заявка за участие в турнир на двойки


Приятелите Григор Димитров и Доминик Тийм подадоха заявка за участие в турнир на двойки
Снимка: Getty Images

1562 0

Българинът Григор Димитров и австриецът Доминик Тийм са подали заявка за участие в турнира на двойки от Мастърса в Индиън Уелс (7-20 март). На този етап двамата са чак десета резерва за основната схема и най-вероятно ще имат нужда от "уайлд кард", за да влязат в надпреварата, но организаторите едва ли ще откажат да я издадат. 

За Тийм турнирът ще бъде първи след над половин година пауза и изглежда ще иска да натрупа максимално много игрови ритъм. Именно в Индиън Уелс през 2019-а той спечели първата си Мастърс титла. Григор пък пази топли спомени от участието си през 2021-а, когато достигна до полуфинал на сингъл.

Извън най-класните двойки за турнира са се записали и доста от звездите на сингъл, които оформят и много интересни тандеми: Аслан Карацев/Андрей Рубльов, Андрей Голубоьв/Александър Зверев, Себастиан Корда/Яник Синер, Карлос Алкарас/Пабло Кареньо Буста и други.

За Димитров това ще бъде второ участие на двойки през годината след това с Давид Гофен на АTP 250 турнира в Мелбърн, където двамата достигнаха до втори кръг. По-рано днес Гришо "унищожи" шанса си да се изправи срещу Рафаел Надал, след като загуби от №130 в света в Акапулко (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички